Новини


АКВА АУРА И КРИСТАЛИ ФАНТОМИ – ВСИЧКО ЗА ТЯХ

АКВА АУРА И КРИСТАЛИ ФАНТОМИ – ВСИЧКО ЗА ТЯХ

РЕЗЮМЕ

            Кварцът служи на човека от самото начало на цивилизацията ни. И древните култури, и алхимиците, и езотеричните школи, и съвременната наука са имали и имат спрямо него големи очаквания.  През всички времена и във всички географски ширини – от Южна Америка до Индия, Китай, Египет и Европа, жреци, шамани и учени от всички епохи отдават особена почит към безспорно най-интересната кварцова разновидност – планинския кристал.

            Достатъчно е да си припомним кристалните черепи на маите и ацтеките, кристалните сфери за медитация в източните практики, кристалите за насочване душите на мъртвите в египетските вярвания, както и кристалите за улесняване на контакта с боговете по време на молитва при древните гърци. Популярно стана и изказването на Ернст Мулдашев: „Който иска да докосне времето, нека вземе в ръката си планински кристал“.

            Планинският кристал заема особено място в езотеричните практики през всички времена. Да припомним: езотерично означава „тайно, скрито, предназначено и достъпно само за посветени“. В България за езотерици се обявяват всякакви шарлатани с повърхностни знания за едно-друго, чието основно занимание е да ни губят времето с посланията, които получават свише /най-често - от интернет и от смукането на пръстите си/ с едничката цел да бръкнат колкото се може по-дълбоко в джобовете на лековерните. Но това е друга тема.

            На планинския кристал са разчитали и алхимиците през Средновековието за да получат своя философски камък, който е трябвало да превръща обикновените метали в злато и да дарява вечна младост. Както е известно, тази цел остава непостигната. Но връзката „планински кристал – злато“ навежда група съвременни учени да съединят златото и кварца. Процесът се осъществява под налягане и висока температура в автоклав, при което златните молекули „полират“  повърхността на минерала. Така се ражда продуктът „аква аура“, който съчетава качествата на кварца и златото. Името означава „ дъга или сияние във водата“, тъй като във всички източни практики аурата се асоциира със седемцветна дъга. 

            Оказва се, че освен с молекулите на златото, планинският кристал се свързва и с тези на платината и среброто, а съчетани помежду си, те образуват продукт с качества, на които биха завидели  и алхимиците. Впрочем, това са учените, отдалечени от нас с някакви си петстотин-шестотин години. За тях Айнщайн казва: „Когато изкачих върха на науката, заварих там да клечат старците-алхимици.“

            Първите “аква аура“ се появяват преди повече от петдесет години и удивляват литотерапевтите с възможностите  си. Но веднага след това друга група учени установят , че  технологичният процес може да поевтинее значително, ако при обработката на кварца златото се замести с мед, а платината – с титан. На външен вид се получават  абсолютно едни и същи продукти. Качествата, разбира се, са съвсем различни, но търговците не се интересуват от това. Пазарът се засипва с имитации, които предлагащите ги продължават да наричат с името „аква аура“. Постепенно се появяват всякакви разновидности, като единственото, което  ги обединява, е ниската им себестойност.  И се оказва, че на препълнените с безброй видове разноцветни кристали щандове най-трудното е да намериш  „аква аура“, обработена с истинско злато или платина.

            В минералотерапията са популярни двете разновидности – златна „аква аура“ – дава синьо сияние върху кварца, и платинено-златно-сребърна – с разноцветно покритие върху кристала. За първите се използва обработен кварц от  Рио Гранде до Сул, а за вторите – монокристали от Уругвай.

            Ако решим да изброим всичко, което може да се постигне с помощта на кристалите „аква аура“, това би ни отнело много време. Затова ще се ограничим с едно изречение - истинските  „златен“ и „платинен“ аква аура кристали са едно от най-добрите средства  за изчистване на ненужния психологически товар и въздействие върху всички енергийни центрове. Контактът  с тях поддържа постоянен обема на биополето, стимулира работата на всички жлези, хармонизира движението на енергията в тялото и го защитава на енергийно ниво. Но за да се постигне този ефект, е необходимо  минералът да се използва съгласно упътването, което го придружава.

            „Аква аура“ с платина, злато и сребро ни дава усещане за собствената ни значимост, помага ни да усетим заложбите си и ни осигурява  успехи във всички начинания, води ни към благосъстоянието. Или както казват езотериците – помага ни да осъзнаем смисъла на съществуването си, да открием действията, които ще ни поведат към най-дълбокото удовлетворение от това, което вършим. Той е нашият водач, нашата връзка с всички онези, които бдят над нас и се грижат да се чувстваме добре – не само с тези от космическия безкрай, но и с любимите ни хора наоколо.

             Стигнахме и до мечтата на всеки колекционер, на всеки минералотерапевт, на всеки, който разбира от минерали – кристалите-фантоми. Класическите кристали-фантоми произхождат от Минас Жерайс – Бразилия, а най-силно въздействащите – от известната в целия свят мина „Диамантина“.

Всъщност фантомите са кристали, които са обгърнати от друг кристал, който ги е погълнал в себе си.  Те могат да бъдат един, два, три или повече, съставът им може да е сходен с този на основния кристал или да е от друг минерал. Могат да имат  различни от него цвят,  строеж, форма. Тъй като се получава съчетание на два или повече минерала, получени през различно време и наслагване на информационни потоци от различни епохи, енергийната сила на всеки такъв минерал е уникална, ненадмината, бързо въздействаща и безотказна. В езотериката подобни кристали носят името „ангелски крила“ или „ангелски пера“.

Планинският кристал с  фантоми в себе си е минералът, който може да постави новото начало в живота на всеки, да промени качеството на живот за много кратко време и да съдейства за цялостно  възстановяване във физически и духовен план. Това е минералът за освобождаване на   блокираната в подсъзнанието енергия, която може да върши чудеса. Той прогонва страховете и активира скритите възможности на организма за постигане  оптимално ниво на здраве и хармония, подобрява състоянието на нервната система и мозъка, засилва паметта и концентрацията.

            Езотериците твърдят, че той помага да видиш пътя на душата си от миналото към бъдещето и осигурява достъп до информацията от минали прераждания, а науката – че просто задейства  резервите на човека на всички нива – физическо, емоционално, интелектуално и пр. Стимулира сексуалния живот и помага за освобождаването от всякакви страхове, включително и от смъртта.

            Всички минерали са придружени с подробно указание за ползване.

             Цената на  оригиналните кристали аква аура, обработени със злато, е 24 или 44 лв в зависимост от класа чистота. Кристалите „аква аура“, обработени с платина, злато и сребро, са по 34 или по 52 лв. Цената на кристалите с един фантом в себе си е 70 лв, с два фантома – 90 лв, с три фантома – 120 лв.  

 

10/11/2015


Назад