Новини


КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С МИНЕРАЛИ

ЧЕРНИЯТ ДРОБ – НАЙ-УЯЗВИМИЯТ ЧОВЕШКИ ОРГАН

               

 

                Всеки знае, че най-големият орган в тялото – черният дроб, е химическата лаборатория на организма. Той изпълнява много и разнообразни функции – над 500 -преработва хранителните вещества, които кръвта всмуква от червата,  произвежда холестерол и триглицериди, албумин /главна съставка на кръвния серум/, жлъчен сок / за разграждане на мазнините/ и различни съставки на кръвта /фибриноген и др./, обезврежда бактериите, неутрализира токсините, създава енергия от мазнините и протеините, служи като склад на различни химически вещества /глюкоза, витамин В12, мед, желязо/, превръща едни вещества в други и т. н.

            Теглото на черния дроб на възрастен човек е между 1400 и 1600 грама. Устройството му е сложно. Разделен е на две половини – два лоба, десен и ляв, като десният заема 60 % от целия дроб. Единственият орган с двойно кръвообращение – кръв идва в него отдолу през т. н.портална вена, както и през чернодробната артерия.

Първата носи богата на хранителни вещества кръв от храносмилателната система, а втората – носитена с кислород кръв за поддържане на енергийните процеси в т.н. лобули или делчета, които са над 100 хиляди. Тяхната роля е да пречистват кръвта от всичко, на което не му е мястото там. Освен безброй кръвоносни съдове, черният дроб притежава и толкова нервни влакна, с помощта на които симпатиковият и парасимпатиковият дял на ВНС осъществяват управлението на процесите в него.

            Основната структурна единица в този орган е делчето или лобулът, който има шестстенна форма, дълго е 2 мм и широко малко повече от половин милиметър. Неговото устройство, както и това на клетките, които го изграждат – хепатоцитите, също е сложно, поради което няма да го анализираме.  Достатъчно е да знаем, че те имат свойството да се регенерират  100 %, т. е. всяко отстранено късче се самовъзстановява. Дори да остраним половината дроб, той може да възвърне структурата си в нейната цялост. Знаете, че в мита за Прометей хищна птица през деня изкълвава черния му дроб, а през нощта той се самовъзстановява.

            Въпреки това уникално качество, болестите му, подобно на функциите, са много. Няма да ги изброяваме – всеки е чувал за стеатоза / увеличен черен дроб/, различните видове хепатит и т. н.  Това е така, защото непрекъснато въздействие му оказват токсините, които човек приема с храната си, а тяхното количество в последно време се увеличава неимоверно. Настъпва момент, в който започва да намалява качеството на работа на черния дроб или  неговият  к. п. д. Тогава токсините започват да деформират най-напред самия черен дроб, а след това чрез кръвта стигат до всеки вътрешен орган.

            Черният дроб е най-уязвимият орган в човешкото тяло, тъй като върху освен всичко, прето чрез храната и попаднало по един или друг начин в кръвта, пряко въздействие му оказват и всички наши емоции. Това е било известно на лечителите от дълбока древност. В Талмуда е записано, че това е мястото, където се крият гневът и раздразнението. В днешно време е ясно, че те не надничат оттам, а пристигат посредством парасимпатиковия дял на ВНС. Всяка емоция, съждение, оценка във всяка една секунда от съществуването ни рефлектира върху черния дроб. Симптомите за затруднена робата на черния дроб са многобройни: лесна уморяемост, хронична умора, разсеяност,  апатия, обложен език, лош дъх, раздразнена кожа, зачервени очи, тъмна урина,  честа смяна на настроението, нарушена памет, храносмилателни проблеми и т. н, и т. н.

            Известно е, че всеки орган в тялото ни работи с определена честота. Нарушаването на неговия вълнови спектър води до разстройване на работата му и до нарушаване на синхрона на честотния спектър в целия организъм.

Например вибрациите на една относително здрава вена се движат в диапазона 0,04 -0,08 Хц. На разширената вена те са 3 – 3,4 Хц. Херц – едно трептене за една секунда, мерната единица е наречена на немския физик Хайнрих Рудолф Херц.

            Здравата артерия трепти с честота 0,1 -0,25 Хц, капилярите – с 0,83 -3 Хц, нервните влякна с миелинова обвивка – 24 – 80 Хц, тънките нервни влакна – 5-100 Хц, а вибрациите на синапсите стигат до честота 10 на пета степен Хц. Сърцето се чувства перфектно, когато вибрира с честота 10-15 Хц, но тъй като неговото състояние дори и по време на сън не е нормално, трептенията му достигат до 200 Хц. Подобно е положението и при мозъка – неговата неутрална честота е между 5 и 7,6 херца.  Но при делта ритъм  /сън/ тя варира между 0,3 до 3,5 Хц, при тета ритъм – между 4 и 8 Хц, при алфа ритъм  /покой, почивка/ - 8 -13 Хц, при бета 1 ритъм /умствена работа/ - 14-35 Хц, при бета2 ритъм – /засилен умствен труд /-25 -35 Хц, а при гама ритъм - /спор, недоразумение, скандал/ - 35 – 100 Хц.

            Ако вибрациите на нерните влакна на парасимпатиковия дял в главата се движат между 20 и 30 Хц, това означава, че няма да изпитваме главоболие, слюнчените ни жлези ще отделят ензими в нормата и вестибуларният  ни апарат ще работи перфектно. Всяко излизане от тази норма може да доведе да над 100 рефлекса на ВНС , от които 11 са свързани със зрението, а 6 се отнасят до слуха. Впрочем, вестибуларният апарат има собствен ритъм, който се движи в границите между 0,5 и 13 херца. Всяко излизане извън този ритъм предизвиква шум в ушите. А дори само един-единствен антибиотичен курс на лечение може да го извади от тези норми.

            Стомахът и дванадесетопръстникът ни могат да понасят вибрационно натоварване между 2 и 3 херца. Повишаването му води до раздразнения, до язви и до перфорации на язвите. Бъбреците работят с честота 6 до 8 Хц, червата – 2 до 6 Хц.  От всички части на тялото единствено вибрациите на гръбначния стълб не се движет в определени граници, а са точно 6 Хц. Дланите ни вибрират с честота между 2 и 5 Хц. Всяко излизане извън тази честота променя терморегулацията им, работотата на ставните връзки на пръстите и т. н.

            Ето че стигнахме и до обекта на нашето изследване - черния дроб.  Неговата оптимална дейност се осъществява в диапазона 3 – 3,5 Хц. Сега обърнете внимание: най-обикновено замисляне за каквото и да е може да промени тази честота с 4 Хц, а всяко емоционално оцветяване на мисловния процес като съжаление за нещо качва отгоре цели 63 херца. Гледането на филм  повишава тези стойности до 200 Хц, а ядосването – до 600. Неслучайно „яд“ на старобългарски означава „отрова“. Вкарвайки емоционална отрова в черния дроб, ние го възпрепятстваме да ни освободи от физическите отрови. Нещо повече – позволяваме те да променят структурата му, да го разрушават бавно и неотклонно. И тъй като клетките му имат свойството да си предават всякаква информация, измененията в тях се мултиплицират точно както и възстановяването им, т. е. те прихващат болестното състояние една от друга. Затова болестните процеси в черния дроб протичат бързо.

            Грижата за черния дроб присъства в медицинската литература от най-стари времена. Още преди 1000 години лекарите са установили, че някои медносъдържащи минерали са в състояние да приведат в норма вибрациите на този орган, да го върнат към оптималното му състояние.  Съвременната минералотерапия използва за тази цел терапевтичния камък с немското име бунтлит, което буквално преведено означава „цветен камък“.  Неговата честота, създадена от съдържанието на мед и желязо в състава му, въздейства изключително благоприятно върху всяко чернодробно лобулче и му осигурява перфектни условия за работа. Пет минути под дясното подребрие са достатъчни, за да се успокои вибрационния спектър на целия черен дроб.

            Тук е мястото да кажем, че да разчитаме на лекарства за въздействие върху черния дроб е все едно да гасим огън с бензин. Всяка химия го натоварва допълнително, независимо каква е тя. За изчистване на токсините от него  над хиляда години се е разчитало на описания от Авицена еликсир – вода, активирана с дишащ нефрит.  Това е най-доброто природно средство за  тази цел. Прави го така, както нищи друго не може да го направи. Единственото условие е ние да добием навици да се грижим за себе си, преди да ни е дошъл проблем на главата.

5/8/2016


Назад