Новини


ЗДРАВЕ И ЗАЩИТА С МИНЕРАЛИ

КЛИНОВИТ ЗА ЙОНИЗИРАНЕ НА ВОДА

 

Клиновит е запазеното търговско име на минерала клиноптилолит, един от най-употребяваните за различни цели зеолити в целия свят. Заради граничещите му с вълшебството качества той е обявен за минерал на 20-ти век и е едно от най-изучаваните неща на планетата. През 1997 година ние за пръв път запознахме българската аудитория  с възможностите на този минерал за йонизиране на вода. Дотогава никой не беше чувал за това му приложение.  В момента всеки втори българин е „специалист“ по зеолитите. Повишеното търсене на минерала доведе до появата на пазара на изключително некачествен клиноптилолит, който може не само да разочарова ползвателя си завинаги от минералотерапията, но и да му навреди. Клиновитът с розов етикет с лого”Минерали – наши приятели”, двойна целофанена опаковка и  телефони за консултации:   0899 186 249,  0896 898 020, е с гарантирано качество. 

       Поставен във водна среда, клиновитът елиминира йоните на тежките метали от нея, както и радиоактивното замърсяване. Безкрайно благодатна тема за учените е да изследват защо вода, обработена с клиновит, нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Жителите на Източните Родопи, употребяващи  йонизирана с клиновит вода, не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система. Никой от тях не е чувал за инфаркт или инсулт.

       Повече информация можете да получите от статията „Истината за българския клиноптилолит“  в сайта ни www.bgminerali.com в НОВИНИ.  Минерал, отговарящ на всички изисквания, за да прояви вълшебния си ефект, предлага в България единствено нашият магазин „Дар“ в Хасково, бул. „България“, покрит базар „Асти“ до спортна зала „Дружба“, сектор В, бутик 27, /9.30-13.30;14.30-18.30 ч/    

                                                                    Цена 5 лв.                                                                        

 

 

 

ЗЛАТНА АМФОРКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ С ПОГЛЕД

Лечението с поглед е стар тибетски метод за постигане на оптимален психологически комфорт.Чрез очите ние можем да влияем  върху  лимбичната кора – основният регулатор на всички системи у човека, на неговото психологическо и физическо състояние. Всеки цвят предизвиква определени импулси, които впоследствие се преобразуват в двигателни команди към вътрешните органи и мускулите. Още в началото на нашето летоброене тибетците са установили, че човешкият мозък се влияе най-добре от цвета на 22-каратовото злато.  Лечението с поглед включва точно това – наблюдаване в продължение на няколко минути няколко пъти дневно  този цвят. При този процес  настъпва преподреждане на впечатленията, освобождаване от напрежението, притесненията, засилват се паметта и концентрацията. Или както е написано в Аюрведа:  Това е силата на Слънцето, която лекува, без да заслепява.  Предлагаме оригиналните, правени на ръка малки стъклени амфорки, пълни с 22-каратово злато. Пазарът е пълен с ментета, при които имитациите на злато не са в амфори.  Цена 25 лв.

 

                             ПЕТАЛИТ

                Рядък скъпоценен минерал с розов или бял цвят. Предлага се в обработен вид.

            Камъкът, който предпазва от всякакви неприятности и грешни стъпки. Предотвратява нервни кризи и улеснява излизането от стресови ситуации.                           Цена 39 лв.  

 

 

 

ХРИЗОЛИТОВО ВЪРЗОПЧЕ

 

       Хризолитовото вързопче заличава влиянието на стреса върху вегетативната нервна система. Преди повече от 1000 години то се е използвало за постигане ефекта на сегашните БЕТА-блокери, само че без техните странични ефекти като виене на свят, депресия, зрителни смущения, гадене, болки в корема и т. н. Енергийното  му поле въздейства благоприятно върху работата  на надбъбречните жлези, с което се регулира производството на адреналин. Това води до:

1.      Балансирана работа на сърдечния мускул;

2.      Активно остраняване на токсините от черния дроб;

3.      Освобождаване напрежението от тялото;

4.      Нормализиране на кръвното налягане;

5.      Възможно най-добра обмяна на веществата.

Цената на естествения хризолит в зависимост от качеството варира от 20 до 125 долара за карат. Вързопчето съдържа близо 250 естествени обработени хризолитови кристали. По най-ниската цена стойността му е над 1300 долара. Осигурили сме го за 47 лв. Не трябва да се забравя и това, че за минерали се плаща веднъж, а за лекарства  - цял живот.

 

 

КЕХЛИБАРЕНО ЧУВАЛЧЕ НА АУРИФАБЕР

 

            Според  Андреас Аурифабер то има най-чудотворното въздействие измежду всичко, използвано за лечение от природния свят. Съдържа между 300 и 330  късчета   специален /еоценски/ кехлибар от нах. Калининград. Всяко късче има свое магнитно поле. Получава се наслагване на вълнови зони, което превръща чувалчето в постоянен източник на електромагнитно  поле, по сила близко до това на сърцето – 5000 миливолта. Все едно че имате две сърца, едното от които е вечно и помага на другото и то да бъде такова. Освен за поддържане на жизнения тонус, то се използва и за:

1. Регулиране функциите на щитовидната  жлеза  -  при възли на щитовидната жлеза, Базедова болест и болест на Хашимото;

2. Като силен антидепресант, който подрежда мислите, както и при главоболие;

 3. При безсъние  - осигурява здрав сън, спокойствие и добро настроение;

            4. При хормонален дисбаланс в женските полови жлези, често притъмняване пред очите, горещи вълни и проблеми с равновесието;

             5. При киселини в стомаха и болки в корема.   

                                                                    Цена 39 лв.                                                              

 

ГРАНАТОВО ВЪРЗОПЧЕ  БАРАМАТИ

 

Гранатовото  вързопче Барамати съдържа над 300 естествени прозрачни гранатови и карнеолови зърна в точно определено съотношение. Освен че ускорява оздравителните процеси в организма, то въздейства върху качеството на кръвта чрез уравновесяване на нейната енергия. Подобрява кръвообращението и оросяването на крайниците. Укрепва имунната система и засилва  снабдяването с кислород на вътрешните органи и мозъка посредством увеличената активност на белите и червените кръвни клетки.  Възстановява силите при физическо и психическо изтощение и поддържа кожата свежа чрез опазване еластичността на капилярите. Използва се и за преодоляване на болки по хода на нервите при простуда, диабет, подагра, радикулит.                                                                                                                 Цена 47 лв.

Вътрешно за подобряване качеството на кръвта се разчита на кристал от ИМПЕРИАЛ-ТОПАЗ.                                                                                                                                             Цена 39-59 лв.

ТУРМАЛИНОВО ВЪРЗОПЧЕ  КОЧАБАМБА

 

Съдържа над 500 естествени турмалинови кристали от почти всички видове: елбаит – ахроит, лидикоатит - индиголит, рубелит, верделит; ферувит, цилаизит, шерл, оленит, увит, полихромен и др. в точно определено съотношение. Тъй като те са пиро- и термоелектрици /създават електрически трептения при затопляне/, вързопчето Кочабамба е едно от най-мощните средства с благотворен ефект върху организма. Употребата му разбива енергийните блокади и помага на тялото да се освободи и предпази от действието на всякакъв вид вибрации – от хора, мобилни телефони, ретранслатори, електроуреди, монитори, геопатогенни зони и др.

При допир до определени зони на тялото турмалиновото вързопче подобрява работата на всички мозъчни структури и на хипофизата. Освен това осигурява:

1. Перфектна имунна система чрез повишаване на междуклетъчната активност;

2. Бързо преодоляване на физически и психически травми;

3. Положителен ефект върху работата на всички жлези – епифиза, тимусна, панкреас;

            4. Опазване на младостта и красотата чрез активно възстановяване на клетките;

 5. Ускорена детоксикация на организма;

 6.  Регенерация на подложена на стрес кожа;

7. Защита от появата на всякакви здравословни проблеми.                                 Цена 55 лв.

 

 

АМЕТИСТОВО ВЪРЗОПЧЕ  ПАЛОМА

Съдържа обработени зърна от естествен уругвайски аметист и розов кварц от Бразилия в точно определено съотношение.

 Аметистът е един от най-използваните минерали за отпускане на нервната система и за преодоляване на проблеми в областта на главата. Будистките монаси медитират с него. Във всички култури той е средство за проясняване на съзнанието, а в европейската минералотерапия  е и символ на любовта.

Розовият кварц се използва през вековете  като пазител  от зли сили. Вибрациите му имат положително въздействие върху сърдечния енергиен център, някои  вътрешни органи и дяловете на мозъка, свързани с жизнеността и настроението.

1.      Най-доброто средство за постигане на спокоен сън и предпазване от нощни кошмари;

2.      За мигновено  елиминиране на напрежението;

3.      При главоболие и мигрена;

4.      Заличаване тъга, меланхолия, мрачни мисли;

5.      При проблеми на черния дроб;

6.      За успокояване на детската нервна система.                                                         Цена 47 лв

 

 

ЕСТЕСТВЕН ДИАМАНТЕН КРИСТАЛ

 

            Най-силният минерал за очистване на вътрешните органи, кръвта  и кръвоносните съдове от токсини, снемане на напрежението и укрепване на психиката, при артериосклероза и висок холестерол, ставни болки и възпалени нерви, при хипофункция на щитовидната жлеза, подагра, проблеми на простатата и пикочния мехур. Балансира обмяната на веществата.                                                                                                                                                                                            

                                          Цена 108 лв.

 НАЙ-УНИКАЛНОТО ОТ ПРИРОДНИЯ СВЯТ

                 Най-новите и сериозни научни изследвания потвърдиха , че  преди три и половина милиарда години намиращите се в  топлите минерални извори на планетата  въглеводороди са започнали да се превръщат в сложни органически вещества с посредничеството на пристигнал от космоса с метеорити паладий. Именно паладият се явява най-мощният природен катализатор на всякакви химически и биологични процеси, включително и на тези за възникването на първите молекули РНК.

            Може да се каже, че вибрационният спектър /енергията/ на паладия има пряко отношение към възникването на живота не само на Земята, а вероятно и на много други непознати за нас места, тъй като той притежава качества, които го открояват сред всички представители на минералния свят.

            1. Паладият е лек метал от групата на платината, част от семейството на благородните метали.  Името му означава „закрилник“ и е изключително популярно в християнската религия.

            2. Паладият  е не само създател и закрилник на живота на Земята. Той е единственият природен продукт, който човешкия организъм припознава почти като живо вещество, като част от себе си.  Тази съотносимост, която е уникална, дава на учените увереността, че в бъдеще човешкият организъм ще се ремонтира основно с паладий. Сега той се използва в сърдечните стимулатори и за мозъчни импланти.

            3. Възможностите на паладия са безгранични и неизчерпаеми. Съвременната минералотерапия използва два продукта, в които той се съдържа – ПУРЛИТ И АЕТИТ. Вторият е известен и с името „моки марбълс“. Но не трябва да се забравя нито за миг: уникалното въздействие, което се приписва на всички подобни сфери, притежават само тези, които имат паладий в състава си. Наличието на паладий се доказва със сертификат.

            4. Паладият не само лекува най-страшните заболявания в днешно време /всички най-нови антиканцерогенни препарати са на негова база/, но и предпазва от тях. Късче от минерала пурлит, в който той се съдържа, поставено във вода, я превръща в най-невероятното наситено с енергия целебно средство в природния свят. Употребата на тази вода осигурява перфектно състояние на мозъка, сърцето и кръвоносните съдове и предотвратява всякакви изменения в тях.

                            Появата на всички здравословни проблеми е на базата на недостиг или излишък от енергия в определена зона или орган. Енергийният дисбаланс може да доведе различни рефлекси като главоболие, безпокойство, безсъние, световъртеж, анемия, проблеми с кръвообращението, сърцето, храносмилателната система, двигателния апарат и мн. др.

            Хармоничното движение на енергията и нейното качество е гаранция за перфектно психическо и физическо състояние. Това може да се постигне само с природни средства, сред които паладият заема първо място.  Установено е, че  енергийните центрове в нашия организъм  са изключително податливи на въздействието на паладия. Докато употребата на вода, активирана с пурлит, я превръща в извор на най-чистата и силна жизнена енергия, осигурява перфектна работа на сърцето, кръвоносните съдове и мозъка и ги предпазва от всякакви изменения в тях, то използването на сферите моки марбълс способства за правилното разпределяне на енергията  по нейните пътища в тялото. С тях може да се въздейства положително върху работата на всеки вътрешен орган. Колкото повече се използват сферите, толкова по-силно ръзгръщат своя потенциал. Освен че засилват свойствата на останалите лечебни камъни, те способстват за регулиране на мисловния поток и  увеличават жизнените сили.

            Всяка сфера се усеща от тялото като кондензатор на енергия, като извор на космическа информация, която превръща човека в част от космическия хармоничен план.

            В опаковката на нашите моки марбълс има указание за използването им и сертификат за автентичността на сферите. Цени: оригинални моки марбълс – 68 лв, пурлит - 68 лв.

МИНЕРАЛИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ СЪСТОЯНИЕТО НА ОЧИТЕ

 

МИНЕРАЛИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПРИРОДНИ СРЕДСТВА, КОИТО МОГАТ БЪРЗО И БЕЗОТКАЗНО ДА ПОДОБРЯТ ЗРЕНИЕТО И ДА ПРЕДПАЗЯТ ОЧИТЕ ОТ РАЗЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ. Присъствието в домашната аптечка и редовното използване само на няколко от тях може да помогне на очите да се чувстват добре до дълбока старост.

1.     При чести очни инфекции – планински кристал за очи, фулгурит

2.     При алергии и преодоляване на сълзене, зачервяване – улексит, бразилски топаз за вода, изумруд

3.     При чести възпаления на клепачите – планински кристал, бразилски топаз

4.     Предпазване от отлепяне на ретината – фулгурит, планински кристал, бразилски топаз

5.     Сухота в очите – планински кристал, бразилски топаз, изумруд

6.     Предпазване от атрофия на кръвоносните съдове на ретината – фулгурит, бразилски топаз, изумруд

7.     При чести възпаления на конюнктивата – планински кристал, бразилски топаз

8.     Преодоляване на тикове и потрепване на клепачите – фулгурит, планински кристал

9.     Предпазване от възпаления на зрителния нерв – фулгурит, бразилски топаз

10.            При  промени във вътреочното налягане – улексит, планински кристал, бразилски топаз за вода

11.            При повишено вътреочно налягане – планински кристал, улексит, изумруд

12.           Подобряване състоянието на ретината – фулгурит или улексит, бразилски топаз за вода

13.            При отслабване на очния мускул и замъглено зрение – улексит, планински кристал, бразилски топаз за вода, изумруд

14.            При честа умора на очите – планински кристал, бразилски топаз, изумруд

15.            При деформация на очната ябълка /късогледство, далекогледство/ - планински кристал, бразилски топаз за вода, изумруд

16.            При атрофия на лещата – планински кристал, бразилски топаз, изумруд

17.            Подобряване състоянието на зрителните нерви – фулгурит, планински кристал, изумруд

18.            При катаракта - планински кристал, улексит, бразилски топаз, изумруд

19.            При замъгляне на зрението, двойни образи, главоболие, болки във врата –планински кристал, улексит, изумруд

20.            При плаващи мушици пред очите  - планински кристал, улексит, изумруд

 

 

АМУЛЕТИ

от хънтиенски нефрит за здраве, щастие, късмет и финансов успех

 Точно този вид нефрит притежава уникалния лечебен ефект, който се приписва по принцип на нефрита. Той може да бъде в различни цветове – от светлозелен до тъмнозелен, жълт, кафяв, червен, бял. Съдържа фини частици от злато и платина и е най-доброто средство за енергийна защита. Счита се, че различните символи теглят към притежателя на амулета здравето, щастието, дълголетието, парите и защитават семейството и дома му от всякакви негативни въздействия като излъчвания от геопатогенни зони, магии и лоши мисли, отправени от зложелатели. 

             Амулетите от него се изработват на ръка с неповторимо изящество. В миналото са били правени само за императора и семейството му.

Амулетът може да се носи на верижка, връзка или просто да се окачи на подходящо  място – препоръчва се да бъде там, където прекарваме по-голямата част от деня, където работим или спим.

             Амулети от императорски нефрит с две лица – 55 лв.:

1.      Птицата Феникс сред цветя в розетка – здраве и щастие.

2.      Знакът ин-ян, осемте триграми и животните от китайския зодиак – здраве, хармония, единение с космическата енергия, успех във всякакви начинания.

3.      Феникс с два дракона над нея – здраве, щастие,  силна енергийна защита.

4.      Звездно драконче – здраве и късмет, съвършена енергийна защита.

5.      Риби с йероглиф за благоденствие – здраве, щастие и финансов успех  на семейството.

6.      Два дракона с йероглиф за успех във всяко начинание – здраве  и енергийна защита.

Амулети от бял нефрит – 45 лв:

1.      Дракон-пазител – най-силната защита на дома от всичко, което може да наруши покоя в него.

2.      Бял тигър – здраве, сили, дълголетие.

3.      Амулет за опазване на семейното щастие – здраве, хармония в семейните отношения.

4.      Маймунка язди кон – здраве, късмет и много голям финансов успех .

5.      Дракон си играе с кълбо – здраве, дълголетие и енергийна защита.

6.      Дракон с огнено кълбо – съвършена енергийна защита от биоинтервенции.

7.      Феникс с дракон – здраве, щастие, енергийна защита.

8.      Дракон с кълбо и символи на парите – здраве, защита и финансов успех.

9.      Смеещият се Буда – здраве, благополучие и весело настроение.

10.   Богиня на милосърдието – здраве, спокойствие, сбъдване на желанията.

Амулети от златен нефрит – 39 лв.:

1.      Дракон с феникс и символи на финансовия успех – здраве, щастие, пари.

2.      Знакът ин-ян, осемте триграми с два дракона – здраве, енергийна защита, хармония, единение с космическата енергия.

3.      Дракон си играе с огнено кълбо- здраве и съвършена енергийна защита.

4.      Йероглиф „пролет“ с дракон – здраве, късмет и успех в предстоящите начинания.

5.      Птица на щастието Феникс – здраве, дълголетие, благоденствие.

6.      Усурийски тигър – здраве, сили и защита.

7.      Амулет за опазване на семейното щастие с дракон и феникс – здраве и благополучие.

8.      Дракон с 29 символа на парите – здраве и финансов успех.

9.      Дракон – пазител – здраве и защита на дома и обитателите му.

10.  Дракон с кълбо – здраве и силна енергийна защита.

КВАРЦ С  КРИСТАЛИ-ФАНТОМИ В СЕБЕ СИ

Планинският кристал с  фантоми в себе си е минералът, който може да постави ново начало в живота на всеки, да промени качеството на живот за много кратко време и да съдейства за цялостно  възстановяване във физически и духовен план. Това е минералът за освобождаване на  блокираната в подсъзнанието енергия, която може да върши чудеса. Той прогонва страховете и активира скритите възможности на организма за постигане  оптимално ниво на здраве и хармония, подобрява състоянието на нервната система и мозъка, засилва паметта и концентрацията.                                                                                      Цена  90 -120 лв.

 

 

РОЗОВ ХАЛЦЕДОН ОТ РАХУРИ

 

 Изследван от руския лекар Пьотр Бадмаев по време на престоя му в манастирите в Северен Китай. Ефектът от неговото използване е учудил  дори и големия познавач на тайните на Изтока,  американският професор по биофизика  Вик Мансфилд.

Употребата на този минерал премахва напрежението в храносмилателния трактрегулира работата на дебелото черво и така предотвратява попадането на токсини в кръвта, коет

15/1/2017


Назад